Nieuws

Menno van Coehoorn schept op over zijn verdedigingswerken

Afgelopen zondag was Van Coehoorm te gast in ons openluchttheater op het Terreplein. Hij verhaalde ons over de waterlinies en nieuwe manier van vechten en verdedigen. Leuk om op het popup-terras te borrelen onder het betoog van Menno. Ook toonde Van Coehoorn zijn miniatuur van de Coehoorn-mortier. Deze miniaturen worden gemaakt door onze kanonnenclub. 

 

Vrouwe Sabina verwelkomt u graag, het protocol... 

Nog een nachtje slapen en dan is fort sabina weer open. Op de gebruikelijke tijden van 10-17 uur van woensdag t/m zondag. U bent van harte welkom. Natuurlijk hebben we voor uw en onze gezondheid een aantal zaken aangepast. Volg aub de aanwijzingen op de borden en van ons personeel en vrijwilligers op. Zij hebben er hard aan gewerkt om de openstelling van het fort voor u mogelijk te maken (en te houden). Bij verwachte grote drukte krijgt u bij de entree een polsbandje uitgereikt, zodat wij weten  hoeveel mensen ons fort bezoeken. Ook wordt u gevraagd of u geen Coronaklachten hebt. Hebt u wel klachten blijf dan vooral thuis. Het kan zijn dat u even moet wachten omdat het maximaal aantal bezoekers is bereikt.

Lees meer...

Op 1 juni Fort Sabina weer open en aftrap tweejaarlijkse fotowedstrijd 

Om klokslag 12 uur opent vrouwe Sabina in juni weer de poorten van het fort. Ook Brasserie de Kletsmajoor is vanaf dan weer  geopend. Het programma voor juni tot en met november is aangepast en alle activiteiten op de agenda zijn contactvrij en coronaproof volgens de regels van RIVM. Zie ook de agenda op de website.  

Lees meer...

Kom picknicken op het fort vóór 1 juni 

Het fort is in de komende weekenden 23/24 mei en 30/31 mei beperkt open. Bezoekers kunnen tegen betaling een picknickmand ophalen bij het fortloket en een mooi plekje zoeken op het fort om te picknicken. Deze activiteit is een Contactvrije Coronaproof Activitiet met inachtneming met de richtlijnen van het RIVM. Wandel of fiets en maak gebruik van deze unieke gelegenheid nu we nog midden in de maatregelen zitten. Wilt u wel de aanwijzingen van het personeel aub volgen. 

Lees meer...

Coronaprotocol voor bezoekers vanaf 1 juni 

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de protocollen voor ontvangst van bezoekers op het fort. Alles netjes klaar voor de heropening per 1 juni aanstaande. Fort Sabina kent een protocol voor de horeca, rondleidingen en kleine events op het fort. Binnenkort meer over wat we van onze gasten verwachten als ze het fort bezoeken. 

Lees meer...

Corona Update

BELANGRIJK!: In lijn met het landelijk beleid, met betrekking tot het Coronavirus, besluit Stichting Fort Sabina de agenda voor de maand maart te annuleren.

Lees meer...