Nieuws

Antwoord op veelgestelde vragen

De veelgestelde vragen zoals over honden meenemen naar het fort (welkom, mits aangelijnd), over reserveren op het terras (neen, dat kan niet en bij drukte wellicht even wachten) en meer zijn nu te vinden op deze website. 

Concert Ellen ten Damme 23 augustus gecanceld

Helaas zijn we genoodzaakt vanwege de Coronamaatregelen het concert van Ellen ten Damme op 23 augustus te annuleren.  Degenen die een ticket hebben gekocht voor dit concert, zijn hierover geïnformeerd en krijgen uiteraard hun geld terug. 

Kanonnenclub weer aan de slag op fort Sabina 

Een jaar na dato hangen echtgenote Margriet en zoon Rudolf het "in memoriam" van Ad Verhagen op in de commandantskamer. Ad was initiatiefnemer van de kanonnenclub van Fort Sabina. Deze werkgroep bouwt replica's van het fortgeschut uit de tijd van Napoleon. Na het overlijden van Ad kwam het werk stil te liggen. Binnenkort gaat de kanonnenclub echter weer aan de slag met de grote schietbuis voor op de affuit bij de poort. 

Nieuw streekproduct doet zijn intrede op fort Sabina

Forthoning van onze eigen bijen. Op de op Fort Sabina gehouden streekmarkt werden de eerste potten forthoning verkocht. Deze zoete lekkernij komt van onze bijen op de Dubbele Caponnière en wordt geslagen door Karin van Rosendaal uit Heijningen. Alleen verkrijgbaar op Fort Sabina. Te koop bij de Kletsmajoor. 

Menno van Coehoorn schept op over zijn verdedigingswerken

Afgelopen zondag was Van Coehoorm te gast in ons openluchttheater op het Terreplein. Hij verhaalde ons over de waterlinies en nieuwe manier van vechten en verdedigen. Leuk om op het popup-terras te borrelen onder het betoog van Menno. Ook toonde Van Coehoorn zijn miniatuur van de Coehoorn-mortier. Deze miniaturen worden gemaakt door onze kanonnenclub. 

 

Vrouwe Sabina verwelkomt u graag, het protocol... 

Nog een nachtje slapen en dan is fort sabina weer open. Op de gebruikelijke tijden van 10-17 uur van woensdag t/m zondag. U bent van harte welkom. Natuurlijk hebben we voor uw en onze gezondheid een aantal zaken aangepast. Volg aub de aanwijzingen op de borden en van ons personeel en vrijwilligers op. Zij hebben er hard aan gewerkt om de openstelling van het fort voor u mogelijk te maken (en te houden). Bij verwachte grote drukte krijgt u bij de entree een polsbandje uitgereikt, zodat wij weten  hoeveel mensen ons fort bezoeken. Ook wordt u gevraagd of u geen Coronaklachten hebt. Hebt u wel klachten blijf dan vooral thuis. Het kan zijn dat u even moet wachten omdat het maximaal aantal bezoekers is bereikt.

Lees meer...