Toegankelijkheid

Skip to main content

Bezoekers

Download hier de plattegrond en de folder van het fort

Ontdek Fort Sabina

Met meer dan 200 jaar aan geschiedenis is Fort Sabina een bezoekje zeker waard. Of je nu graag op zoek gaat naar verhalen uit het verleden of de prachtige natuur wilt bewonderen, op het 12 hectare grote terrein is er voor ieder iets te beleven. Het Fort is vrij toegankelijk gedurende onze openingstijden.

Wil je liever een rondleiding volgen? Ook dat kan. Deze wordt iedere laatste zondagmiddag van de maand verzorgd. Voor de actuele data verwijzen we je graag naar onze agenda.

Veelgestelde vragen

 

Natuur

Fort Sabina wordt niet voor niets het groene fort genoemd: natuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Waar vroeger het gebulder van kanonnen te horen was en soldaten rondmarcheerden, is het Fort nu een oase van rust.

Op het terrein kun je twintig verschillende vogels vinden, ook zeldzame soorten als de kerkuil, het ijsvogeltje en de gekraagde roodstaart. Daarnaast vind je er vleermuizen (baard- en watervleermuis). Ook verschillende bloemen en insecten vind je rond het Fort in overvloed. Genoeg om te ontdekken dus!

Historie

In 1811 is Fort Sabina gebouwd in opdracht van Napoleon, toen heette het nog Fort De Ruijter. Er is veel te zien en te ontdekken. Welk verhaal ontdek jij tijdens je bezoek?

Je komt binnen via het poortgebouw en loopt zo door naar de kazerne en het oudste gedeelte van het Fort, de tour modèle. Bewonder de prachige gewelven en authentieke details. Je kunt de geschiedenis hier bijna proeven. Vergeet ook het kruithuis, het terreplein, de kazematten en de dubbele caponnière niet.Wandel- en fietsroutes

Het Fort en de omliggende natuur zijn prima te verkennen via een van de diverse wandel- en fietsroutes. Zo is er bijvoorbeeld de 34 km lange West Riding fietsroute in het spoor van de geallieerde bevrijders van Noordwest-Brabant. Hierbij kom je op verschillende historische plaatsen, Fort Sabina mag hierbij natuurlijk niet ontbreken.

Ga je liever wandelen? Kies dan voor een van de zuiderwaterlinie routes. Deze zijn er in verschillende lengtes en routes. Zo kun je altijd een wandelroute uitkiezen die bij je past.

Wil je meer weten over de beschikbare wandel- en fietsroutes rond Fort Sabina? Kijk dan even hier.

Arrangementen
Bekijk hier onze uitgebreide en gevarieerde groepsarrangementen