Toegankelijkheid

Skip to main content

Veelgestelde vragen

Download hier de plattegrond en de folder van het fort

Honden

Mag ik mijn hond meenemen?

Ja, honden zijn van harte welkom - mits aangelijnd. Ook voor een "Ommetje fort" mag de hond zeker mee. Voor de trouwe viervoeters staat trouwens altijd een bak met vers water klaar op het terras van De Kletsmajoor. Let op: bij bepaalde evenementen, zoals de roofvogelshow, zijn honden op de locatie van de activiteit niet welkom, wel op het terras. Kijk voor de zekerheid als je deel wilt nemen aan een activiteit even op de agenda.

Mag ik mijn hond meenemen naar de roofvogelshow?

De roofvogelshow is een van de weinige activiteiten waar honden niet welkom zijn. Het is vooral de schrik die ze de vogels kunnen aanjagen. Tijdens de show is het terras van De Kletsmajoor gewoon open en daar ben je samen met je hond altijd van harte welkom, mits de hond is aangelijnd.

Reserveren

Moet ik reserveren bij Brasserie de Kletsmajoor?

Je kunt voor het terras niet reserveren. Je bent dus zonder reservering van harte welkom op het terras bij Brasserie de Kletsmajoor. Gastvrouw Marelle Dekkers en haar team staan voor je klaar. Heb je vragen, schiet dan één van hen aan.

Kan het te druk zijn op het terras?

Mocht het te druk zijn, dan kan het zijn dat je even moet wachten, mede vanwege de beperkingen die door de coronamaatregelen zijn opgelegd.

Tot hoelang voor een activiteit kan ik tickets online kopen?

Je kunt tot ongeveer twee uur voor aanvang reserveren voor activiteiten waarvoor je online een ticket kunt kopen.

Is reserveren voor een rondleiding noodzakelijk?

Reserveren voor een rondleiding met gids is niet noodzakelijk, maar kan wel. Reserveren kan tot uiterlijk de dag van tevoren 00.00 uur. Hiervoor kun je een aanvraag doen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mailen op de dag van geplande rondleiding heeft geen zin. Kom dan gewoon naar het fort en kijk of er plaats is.

Moet ik als groep reserveren?

Als je met een grotere groep komt lunchen of graag een rondleiding of iets anders wilt bezoeken, is het prettig als de Kletsmajoor dit tijdig weet. Neem dan bij voorkeur uiterlijk een paar dagen vooraf contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan zorgen zij dat je een fijne bijeenkomst hebt met vrienden, familie of club.

Ik wil graag trouwen op het fort, kan dat?

Hiervoor kun je contact opnemen met Marelle Dekkers. Kom langs of mail voor een afspraak met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Vanaf de plechtigheid tot en met het feest zijn er arrangementen af te spreken.

Moet ik reserveren voor een rondleiding?

Wil je zeker zijn dat je mee kunt, dan is reserveren aanbevolen. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt dan van De Kletsmajoor een korte reserveringsmail terug. Je deelname aan de rondleiding kun je ter plekke betalen. Je kunt ook ter plekke reserveren, maar vol is echt vol.

Tickets

Ik heb een ticket geboekt en betaald, maar heb geen ticket ontvangen.

Mocht je geen bevestigingsmail ontvangen hebben, kijk dan eerst in je spam inbox. Mocht je onverhoopt je ticket ook daar niet vinden, stuur dan een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. via het emailadres dat je bij je boeking gebruikt hebt. Als de gegevens kloppen, dan stuurt onze administratie de tickets nogmaals toe.

Moet ik de tickets voor een evenement uitprinten?

Ja. Volg de instructies, dat is voor de controle bij de toegang wel zo prettig. Uiteraard krijg je ook toegang als je de tickets op je smartphone kunt laten zien.

WiFi, parkeren en meer

Kan ik goed parkeren bij het Fort?
Het Fort heeft een eigen parkeerplaats. Vandaaruit is het een klein stukje lopen over de inundatiesluis naar het poortgebouw. Minder validen kunnen doorrijden naar de speciale plaatsen bij de ingang van het fort. Let wel op dat je het parkeerterrein verlaten hebt voor 16.55 uur.
Ik ben minder valide, zijn er parkeerplaatsen dichtbij de ingang?
Als minder valide kun je doorrijden naar de parkeerplaats bij de ingang van het Fort. Daar zijn 4 speciale parkeerplaatsen beschikbaar. Let wel op dat je het parkeerterrein verlaten hebt voor 16.55 uur.
Kan ik pinnen op het fort?
Voor alle activiteiten kun je zowel pinnen als contant betalen.
Is er WiFi op het fort?
In de kazerne is een goede WiFi verbinding. Op het terras is de WiFi soms minder sterk, maar dat wordt verholpen voor het najaar van 2020.
Hoe kan ik me abonneren op de nieuwsbrief van het fort?
Wil je voortaan de maandelijkse nieuwsbrief ontvangen, klik dan hier

Werken, leren en creëren op het fort

Ik wil vrijwilliger worden op het Fort, waar kan ik terecht?
Je kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het formulier in dat je vindt in de Doorgang in de kazerne. Lever deze in in de bus met vrijwillige giften. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. We zoeken nog tal van vrijwilligers, zoals gastvrouwen/gastheren, timmerlui, elektriciens, schilders, rondleiders, communicatiemensen en begeleiders voor onze (culturele) activiteiten en het programma natuur & educatie.
Ik wil bestuurslid worden, waar kan ik mijn interesse kenbaar maken?
Neem hiervoor contact op met bestuurslid Jan Mutsaers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ik wil graag met mijn studenten een project doen op het Fort, kan dat?
Dat stellen we altijd op prijs. Maak je ideeën kenbaar en/of plan een afspraak door te mailen naar Jan Mutsaers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ik wil graag een workshop of training geven op het Fort, kan dat?
In principe is iedereen welkom om een plek te huren op het Fort. Wij vinden het natuurlijk wel leuk als we verbinding kunnen leggen met onze eigen activiteiten. Laat je inspireren en mail voor de mogelijkheden en/of het maken van een afspraak naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Ik wil graag een dagje in alle rust komen werken op het Fort, kan dat?
Je bent van harte welkom. We vragen je wel om ons even te laten weten dat je wilt komen. In de kazerne is voldoende WiFi om ook de computer te gebruiken. Laat Marelle Dekkers even weten dat je komt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meld je ter plekke bij haar. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om bij de brasserie te genieten van koffie/thee en lunch. Het nuttigen van eigen consumpties en etenswaren is niet toegestaan op het Fort.
Ik wil lunchen/picknicken met mijn eigen eten, drinken en/of picknicken op het Fort.
Het Fort is helaas geen openbare ruimte. Het nuttigen van eigen consumpties en etenswaren is dus niet toegestaan. Brasserie De Kletsmajoor bereidt graag iets lekkers van de kaart voor je. Op speciale dagen is het ook mogelijk om een picknickmand te bestellen. Kijk in onze agenda om te zien wanneer dit weer mogelijk is.
Arrangementen
Bekijk hier onze uitgebreide en gevarieerde groepsarrangementen