Toegankelijkheid

Skip to main content

De canon van Fort Sabina

Vanaf 17 juli ontvangen wij onze gasten graag in ons geheel vernieuwde poortgebouw. Kom je aanlopen richting de poort, ga dan links door de dubbele glazen deuren. Daar vind je veel informatie over het fort, fortprodukten en streekprodukten. Natuurlijk ook folders over wat er in deze regio te beleven valt, de leukeste fietsroutes en veel meer. Daarna kan je een bezoek brengen aan de canonkamer. Een spannende belevenis met een mooi multimediaal verhaal. Dat moet je gezien hebben. 

Een indrukwekkend resultaat dat niet haalbaar was geweest zonder de grote inzet van vrijwilligers en de bijdragen die we mochten ontvangen van de diverse fondsen en organisaties, zoals: het Prins Bernard Cultuur Fonds, Havenbedrijf Moerdijk, VSB fonds, Mastboom-Brosens Stichting en IVN.

Daarnaast hebben zowel de Gemeente Moerdijk en Provincie Noord-Brabant samen met Fort Sabina de verbouwing van het poortgebouw bekostigd. Dit is een initiatief dat mede door Waterpoort tot realisatie is gekomen en waarbij Staatsbosbeheer medewerking heeft verleend aan het ontwikkelplan op het Fort.

De canon van Fort Sabina