Toegankelijkheid

Skip to main content

Nieuws

Welkom bij Project ’44: een spannende fotowedstrijd, exposities en evenementen rondom het thema VRIJHEID. Dit initiatief van stichting Fort Sabina vindt plaats tijdens de Kunst en Monumenten Route Moerdijk 2024. We combineren historische foto's van de bevrijding met hedendaagse creaties. We dagen alle beeldmakers uit om mee te doen en te laten zien wat vrijheid voor jou betekent. Maak een lens-based beeld (foto, video, AI-based, of stop motion) en stuur het vóór 1 augustus 2024 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De beste werken worden in september geëxposeerd op Fort Sabina. Doe mee en laat je creativiteit zien!


Weekend van het Verdedigingserfgoed op 20 en 21 april

Het erfgoed van verdedigingslinies en verdedigingswerken is actueler dan ooit. Heden en verleden ontmoeten elkaar tijdens het landelijke Weekend van het Verdedigingserfgoed op 20 en 21 april 2024. Maar liefst 100 locaties verspreid over het land openen dan hun deuren. En bieden meer dan 200 recreatieve en educatieve activiteiten aan. Veel locaties kregen nieuwe bestemmingen, maar het belangrijke verhaal van vrijheid en democratie, blijft doorklinken tijdens boeiende excursies en rondleidingen. In vrije tijd en in vrijheid te bezoeken. In alle locaties schuilt attractie en tevens en belangrijke les voor de toekomst. 


Een weekend vol evenementen op Fort Sabina

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. In het Weekend van het Verdedigingserfgoed organiseren wij op Fort Sabina spannende, leuke, interessante, mooie en leerzame evenementen.
Het weekend beginnen we bijvoorbeeld zaterdagochtend met een rondwandeling met gids en een heerlijk ontbijt, dan zit de rest van de dag(en) bomvol mooie momenten.
De eerste dag wordt afgesloten met het erfgoeddiner en de tweede dag met een spetterende afsluiting van de Nol Havens & Band met uiteraard veel nummers van VOF de Kunst.

Tevens kan je met de pendelbus naar Willemstad voor een bezoek aan het Mauritshuis en/of een rondleiding over de wallen van Willemstad. Voor meer informatie zie www.visitmoerdijk.nl. Voor activiteiten op andere forten en verdedigingswerken tijdens dit weekend ga naar www.forten.nl.

De vele activiteiten zijn toegankelijk met een passe-partout ticket en zijn ook per activiteit/ticket los in de agenda van www.fortsabina.nl te bekijken.
En voor 1 keer: Toegang tot het fort alleen met een geldig toegangsbewijs voor een van de activiteiten. Gratis parkeren tijdens die dagen in Willemstad of op de parkeerterreinen P1 t/m P3 (op loopafstand van het fort).


Nieuws over het fort

03 april 2024

WEEKEND VAN HET VERDEDIGINGSERFGOED

Dit jaar doen we voor het eerst mee met het weekend van het verdedigingserfgoed (forten.nl). Samen met nog 2 andere forten in Nederland worden we door Liniebreed ondernemen extra in het zonnetje gezet. Het zijn twee dagen bomvol activiteiten op Fort Sabina 20 & 21 April.

Wandelen en ontbijten in de vroege uren. Napoleon die zijn tweede Tour Modèle wil bouwen. Andere historische figuren, gidsen, Natuurlab, kazematen, kanonnenbouwers en Base Camp 10 zijn in actie overdag.

En een Special Concert: Nol Havens & Band (Vof De Kunst) als uitsmijter op de laatste dag.

Voor het gehele programma kijk in onze agenda; www.fortsabina.nl/agenda 


Voor iedereen is er wel wat te doen

Het Natuurlab en 'de grote roofvogelshow' trokken heel veel bezoekers de afgelopen week. Het was weer één groot succes!


Tegen het middaguur verzamelt zich een bescheiden menigte aan de poorten van Fort Sabina, bestaande uit vrijwilligers, trouwe bezoekers, stamgasten, belangstellenden en passanten.