Nieuws

Verlenging shuttledienst in weekenden

De shuttledienst voor de Stelling van Willemstad wordt verlengd en rijdt nog in weekenden in september (11-12, 18-19 en 25-26 september). Volgens dezelfde dienstregeling als afgelopen weken, maar dan alleen op zaterdag en zondag. Hopelijk mogen we nog veel bezoekers onze mooie stelling laten zien. 

De haltes vind je tegenover Bezoekerscentrum Het Mauritshuis, voor de ingang van Fort De Hel en op de parkeerplaats van Fort Sabina aan de Fortweg. Je kunt deze haltes herkennen door het grote HALTE-bord en het daaronder hangende infobord met de dienstregeling. Reserveren is niet nodig. Je kunt gewoon wachten op de shuttlebus bij één van de drie haltes. 

SCHENKING KLEINOOD COLLECTIE

Cees Buijs van het Pumpke in Willemstad heeft ons afgelopen week een bijzondere kist geschonken. Namelijk de PSU-kist van soldaat Poppelaars. Deze soldaat was in de eerste wereldoorlog op ons fort gelegerd. Het kistje deed toen dienst voor het opbergen van zijn persoonlijke uitrusting (PSU). Jarenlang heeft dat kistje in het Pumpke de functie gehad als ludieke opbergplaats voor bestek. Uiteraard is de stichting heel blij met de uitbreiding van de collectie. De werkgroep levend erfgoed is inmiddels al aan de slag om in het archief meer te achterhalen over soldaat Poppelaars. 

HERFSTVAKANTIE OP HET FORT!

Doe jij ook mee aan de spannende vogelspeurtocht, speel jij mee met het beroemde Fort Golf of help je Bloembollen te planten? Zo kom je die herfstvakantie leuk door.

Heb je van al die activiteiten trek gekregen? Dan kan je bij het Kletsmajoor loket warme chocolademelk, erwtensoep en nog veel meer lekkers halen. Alles om op en rond het fort te genieten.

Lees meer...

Fort en Kletsmajoor gehele week geopend tijdens kunstweek van 6 tot en met 13 september. 

Mooie kunstexpositie te bezoeken van 6 tot en met 13 september. Circa 15 kunstenaars tonen hun binnen- en buitenkunst. Let op: op 6 en 13 september geen rondleidingen met gids, deze starten weer op 20 en 27 september. 

Verschrik de paarden niet 

Brief van 14 februari 1884 aan de burgemeester van Fijnaart over het vervoeren van zwaar geschut. Met de opdracht de paarden die de kar trekken niet te verschrikken door het passeren ervan. Andere tijden in 1884 tijdens de herinrichting van het fort. Document gevonden augustus 2020 in het archief. Het archief wordt regelmatig geraadpleegd door de leden van de werkgroep levend erfgoed. 

 

Reserveren kan niet en is niet nodig op het terras van de Kletsmajoor!

Het team van de Kletsmajoor ontving de afgelopen maand heel ... heel veel bezoekers. Vakmanschap hoor! Slechts een enkele keer moesten bezoekers even wachten voor een plaatsje op het terras. Afgelopen weekend wilden mensen graag dansen op die lekkere muziek van DeVrN. Jammer, jammer, dat kan dus niet, want coronaproof is vereist, dat mensen op het terras allemaal zitten. Wordt vervolgd.