Toegankelijkheid

Skip to main content

Project ’44: Doe mee aan de fotowedstrijd

Welkom bij Project ’44: een spannende fotowedstrijd, exposities en evenementen rondom het thema VRIJHEID. Dit initiatief van stichting Fort Sabina vindt plaats tijdens de Kunst en Monumenten Route Moerdijk 2024. We combineren historische foto's van de bevrijding met hedendaagse creaties. We dagen alle beeldmakers uit om mee te doen en te laten zien wat vrijheid voor jou betekent. Maak een lens-based beeld (foto, video, AI-based, of stop motion) en stuur het vóór 1 augustus 2024 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De beste werken worden in september geëxposeerd op Fort Sabina. Doe mee en laat je creativiteit zien!

 

Herdenking 80 jaar vrijheid

Dit jaar vieren we 80 jaar bevrijding van Brabant. Onder de naam Project '44 werken we aan een gevarieerde kunstexpositie. We tonen werken van Edward Hirschfeld, die de huidige conflicten in Oekraïne vastlegt, en van de beroemde Nederlandse fotograaf Cas Oorthuys, wiens werk we in bruikleen hebben van het Verzetsmuseum. Ook presenteren we de expositie “Wereld Oorlog 2 in 50 foto's”, samengesteld door het NIOD. Deze tentoonstelling geeft je een unieke kijk op de gebeurtenissen tijdens de oorlog en bevrijding.

Evenementen en optredens

Naast de expositie organiseren we verschillende interessante evenementen op Fort Sabina. Leer meer over de laatste oorlogshandelingen in Brabant en bezoek de vernieuwde expositie in de kazerne van het fort. Op zondag 15 september sluiten we af met een optreden van de Rotterdamse Politie Band Hermandad, een 35-koppig orkest dat de beste muziek speelt. De expositie “Project 44” vindt plaats tijdens de Kunst- en Monumentenroute Moerdijk op 7, 8, 14 en 15 september 2024. Wil je meer weten of meedoen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zien je daar!

Klik hier voor alle informatie omtrent Project '44


Spelregels fotowedstrijd Project ‘44

Als je mee wilt doen aan de Project '44 fotowedstrijd, moet je ingezonden werk aan een aantal eisen voldoen. Belangrijk is natuurlijk dat je beeld het verplichte onderwerp (vrijheid) op een aantrekkelijke en creatieve manier presenteert. Je werk kan een foto, video, AI-based beeld of stop motion zijn. Het auteursrecht van het ingezonden werk blijft in alle gevallen in handen van de maker, maar na inzending kan de organisatie het werk publiceren en/of exposeren, uiteraard altijd onder vermelding van je naam.

Periode van deelname

Werken kunnen ingezonden worden van 1 juni 2024 t/m 1 augustus 2024. Gedurende deze periode kun je je werken voor deelname uploaden via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alleen werken die via dit kanaal zijn ingezonden dingen mee voor Project '44 en maken kans om geëxposeerd te worden op Fort Sabina.

Uitslag en Expositie Project '44

Drie weken voor de expositie worden de genomineerden bekend gemaakt. De expositie vindt plaats tijdens de Kunst- en Monumentenroute Moerdijk op 7, 8, 14 en 15 september 2024. De beste werken worden tentoongesteld op Fort Sabina. Alle deelnemers aan de fotowedstrijd zijn van harte uitgenodigd om de expositie te bezoeken en de feestelijke opening bij te wonen. Daarna krijgen de winnaars hun werk (groot formaat foto) mee naar huis.