Nieuws

Fort en Kletsmajoor gehele week geopend tijdens kunstweek van 6 tot en met 13 september. 

Mooie kunstexpositie te bezoeken van 6 tot en met 13 september. Circa 15 kunstenaars tonen hun binnen- en buitenkunst. Let op: op 6 en 13 september geen rondleidingen met gids, deze starten weer op 20 en 27 september. 

Verschrik de paarden niet 

Brief van 14 februari 1884 aan de burgemeester van Fijnaart over het vervoeren van zwaar geschut. Met de opdracht de paarden die de kar trekken niet te verschrikken door het passeren ervan. Andere tijden in 1884 tijdens de herinrichting van het fort. Document gevonden augustus 2020 in het archief. Het archief wordt regelmatig geraadpleegd door de leden van de werkgroep levend erfgoed. 

 

Reserveren kan niet en is niet nodig op het terras van de Kletsmajoor!

Het team van de Kletsmajoor ontving de afgelopen maand heel ... heel veel bezoekers. Vakmanschap hoor! Slechts een enkele keer moesten bezoekers even wachten voor een plaatsje op het terras. Afgelopen weekend wilden mensen graag dansen op die lekkere muziek van DeVrN. Jammer, jammer, dat kan dus niet, want coronaproof is vereist, dat mensen op het terras allemaal zitten. Wordt vervolgd. 

Antwoord op veelgestelde vragen

De veelgestelde vragen zoals over honden meenemen naar het fort (welkom, mits aangelijnd), over reserveren op het terras (neen, dat kan niet en bij drukte wellicht even wachten) en meer zijn nu te vinden op deze website. 

Concert Ellen ten Damme 23 augustus gecanceld

Helaas zijn we genoodzaakt vanwege de Coronamaatregelen het concert van Ellen ten Damme op 23 augustus te annuleren.  Degenen die een ticket hebben gekocht voor dit concert, zijn hierover ge├»nformeerd en krijgen uiteraard hun geld terug. 

Kanonnenclub weer aan de slag op fort Sabina 

Een jaar na dato hangen echtgenote Margriet en zoon Rudolf het "in memoriam" van Ad Verhagen op in de commandantskamer. Ad was initiatiefnemer van de kanonnenclub van Fort Sabina. Deze werkgroep bouwt replica's van het fortgeschut uit de tijd van Napoleon. Na het overlijden van Ad kwam het werk stil te liggen. Binnenkort gaat de kanonnenclub echter weer aan de slag met de grote schietbuis voor op de affuit bij de poort.