Toegankelijkheid

Skip to main content

Het nieuwe Natuurlab op Fort Sabina

Verwonderen, ontdekken en onderzoeken. Daar staat het Natuurlab van Fort Sabina voor. In het Natuurlab kun je onderzoek doen en buitenlessen volgen over kleine beestjes, vogels, water en bomen en planten. In juli 2022 starten we met het project insecten, in het bijzonder de hommels en honingbijen. In september 2022 zijn ook de andere projecten over vleermuizen, het grachtwater, de boerenzwaluw en de bomen en planten in het Natuurlab compleet.

In de vakantieperioden is op bepaalde dagen het klein Natuurlab open met leuke natuurdoedingen op het fort, de speurtocht en de proefjes van de week. Kijk op de agenda van het  fort wanneer er weer Natuurlab is. Kosten 3,50 per kind, onder begeleiding van een volwassene. Volwassenen gratis.

Voor de basisschool, de klas kan zich inschrijven voor een bezoek aan het Natuurlab. Als leerkracht neem je contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een afspraak te maken. Met name geschikt voor de bovenbouw van het basisonderwijs. De onderwijskerndoelen over functie en bouw planten en dieren en duurzaamheid zijn verwerkt in de lessen. Kosten van de buitenlessen voor klassen en groepen in overleg.

Het nieuwe poortgebouw, een resultaat dat niet haalbaar was geweest zonder de grote inzet van vrijwilligers en de bijdragen die we mochten ontvangen van de diverse fondsen en organisaties, zoals: het Prins Bernard Cultuur Fonds, Havenbedrijf Moerdijk, VSB fonds, Mastboom-Brosens Stichting en IVN.

Daarnaast hebben zowel de Gemeente Moerdijk en Provincie Noord-Brabant samen met Fort Sabina de verbouwing van het poortgebouw bekostigd. Dit is een initiatief dat mede door Waterpoort tot realisatie is gekomen en waarbij Staatsbosbeheer medewerking heeft verleend aan het ontwikkelplan op het Fort.

Het nieuwe Natuurlab op Fort Sabina