Toegankelijkheid

Skip to main content

Fort Sabina's 2e Dag van Weekend van het Verdedigings Erfgoed

Datum: 21 april 2024 07:45 - 18:11
Weekend van het Verdedigingserfgoed

HET PROGRAMMA

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. In het Weekend van het Verdedigings Erfgoed organiseren wij op Fort Sabina spannende, leuke, interessante, mooie en leerzame evenementen. We beginnen bijvoorbeeld met een rondwandeling met gids en een heerlijk ontbijt, dan zit de rest van de dag(en) bomvol mooie momenten. En vandaag, de tweede dag sluiten we het weekend af met een spetterend optreden van de Nol Havens & Band met uiteraard veel nummers van VOF de Kunst. 

PENDELBUS EN RONDLEIDING:

Tevens is er de gratis pendelbus naar Willemstad voor een bezoek aan het Mauritshuis en/of een GRATIS rondleiding over de wallen van Willemstad (start beide dagen om 14:00 en 15:30 vanaf het Mauritshuis).

TICKETS:

Voor activiteiten op andere forten tijdens dit weekend ga naar www.forten.nl. De genoemde activiteiten zijn als PASSE PARTOUT te bestellen én als LOSSE TICKETS aan de kassa. Toegang tot het fort alléén met een geldig toegangsbewijs voor één van de activiteiten.

ONTBIJT/RONDLEIDING 21 APRIL : https://tickets.hetfortsabina.nl/event/550

PASSE PARTOUT 21 APRIL 09:30 TOT 14:45 UUR INCL. ROOFVOGELSHOW : https://tickets.hetfortsabina.nl/event/552

OPTREDEN 21 APRIL NOL HAVENS & BAND 16:00 UUR : https://tickets.hetfortsabina.nl/event/554

LOSSE TICKETS AAN DE KASSA van het FORT

 

 HET PROGRAMMA ZONDAG 21 APRIL

Aanvang 07:45: Reveille, de ochtendwandeling met gids en een heerlijk ontbijt. Geniet van de verstilde natuur op het fort in de vroege ochtend. Een unieke gelegenheid om een wandeling onder leiding van onze natuurgidsen te maken. Daarna ontbijt met verse koffie, thee, croissants, broodjes en meer.

10:00 UUR: bij het monument Veness is de opening met Signaal Taptoe, vervolgens is er een toespraak om deze dag te openen door Lt. Maj. Gen. Kees Kruitvat, onervaringsdeskundige militaire zaken.

10:30 tot 14:30 UUR: Vrouwe Sabina en haar Wasvrouw met andere historische figuren uit de tijd van WOI vertellen je verhalen over het fort. Napoleon zelf is aanwezig met zijn bouwadviseurs en trommelslagers voor zijn plannen om een tweede Tour Modèle te bouwen op het fort. Op diverse pop-up-podia muziek. Het klein Natuurlab houdt open dag voor volwassenen. Er is een kleine markt met lokale producten en dumpgoederen. De kazematen vertellen over hun dubbele kazemat en schuilplaats F. Onze gidsen zijn op diverse locaties aanwezig om je mee te nemen in het verhaal van het fort. De kanonnenclub legt uit hoe zij de replica’s maken. Wellicht tref je een compagnie met een oefening voor Base Camp 10. Maak de leukste selfie van de dag in een van de fotohoekjes. Ontdek de Canonkamer. De Fortshop en Horeca zijn de gehele dag open!

14:00 UUR: de Roofvogelshow op het Terreplein. Sjobbe Voet komt met zijn vogelvolk naar het fort. Kom naar het Terreplein, pak een kruk en ga lekker zitten voor deze leuke en leerzame show. Let op: Honden zijn tussen 14:00 en 15:00 niet welkom op het terrein achter de kazerne. Voor hondenbezitters is het wel mogelijk om op het terras van de Kletsmajoor bij de kazerne wat te drinken of eten als zij de hond bij zich hebben.

14.45 uur Einde van het cultuurhistorisch entertainment.

16:00 UUR: NOL HAVENS & BAND ! Een speciaal optreden van Nol Havens & Band voor een spetterende afsluiting van het Weekend van het Verdedigingserfgoed. Nol Havens (zanger VOF de Kunst) zang en gitaar, Lean Robbemont (Alain Clark) op drums, Tom Vanstiphout (Milow, Roxy music, Stef Bos) op gitaar, Johan Hendrikse ( Edwin Evers band) op keys en Eric van de Westen op basgitaar. Nummers als Kopje koffie en Suzanne zullen dan ook niet ontbreken. Voor de speciale prijs van € 20,00 per persoon, inclusief een bijdrage voor de instandhouding van het fort.

WEES VERZEKERD VAN EEN PLEK EN RESERVEER UW TICKETS!

Tip van Vrouwe Sabina! Het concert is zoals bij ons gebruikelijk buiten op het Terreplein. Trek je warme kleding en gemakkelijke schoenen aan. Neem je ticket mee op je telefoon of op papier en toon dit bij de toegangscontrole op Fort Sabina. Brasserie de Kletsmajoor serveert drankjes en hapjes op het Terreplein. Parkeren kan in Willemstad of op de gratis parkeerterreinen P1 t/m P3 . 

PS: Huisregeltje van Vrouwe Sabina: “Op het gehele fort is het nuttigen van meegebrachte etenswaren en/of drinken niet toegestaan”. 

Koop hier uw tickets
GEOCACHING