Fiets- en wandelroutes

Wandelen: Ommetje Fort Sabina 2 km

Ommetje Fort Sabina start bij wandelknooppunt 71 (West-Brabant). Het is een ommetje op het fort. Volg de groen/gele pijlen van het wandelknooppuntennetwerk. Je ziet het monument van Veness, de enige omgekomen soldaat op het fort in de tweede wereldoorlog. Je ziet de Tour Modele een kustverdedigingswerk uit 1811 van Napoleon en de daar tegenaan leunende kazerne van de Hollanders van zestig jaar later. Bij het ommetje kom je langs caponnières, kazematten en de punt van het fort met de dubbele kazemat. Kortom laat je verrassen op Fort Sabina met 12 ha vestingwerken.

Lees meer...

Wandelen: Van Mauritshuis naar Fort Sabina 10 km

Dit is een rondwandeling die je kunt vinden op route.nl …. Deze start bij het Mauritshuis bij wandelknooppunt XX en heeft het Fort als rustpunt, waarna ujeterug wandelt naar Willemstad. Neem bij de start van de wandeling even de tijd om in het Mauritshuis naar de canonkamer te gaan.

Lees meer...

Wandelen: Watersnoodroute vanaf Heijningen 12 km

Niet alleen Zeeland maar ook het Brabantse Heijningen, Klundert, Fijnaart en de polders in de omgeving zijn in 1953 door vele dijkdoorbraken ten prooi gevallen aan het hoge water. In die barre nacht van 31 januari 1953 kwamen in de gemeente Moerdijk 103 mensen om door dit natuurgeweld. Waaronder de hele familie Makaay, de poortwachtersfamilie van het fort.

Lees meer...

Wandelen: Zuiderwaterlinie – routedeel 6 20 km lijnwandeling

De hier gegeven wandeling is een deelroute van het lange afstandspad Zuiderwaterlinieroute en herkenbaar aan de groen/gele pijlen van het wandelknooppuntennetwerk, gemarkeerd als Zuiderwaterlinie route. De wandeling is een 20 km lange lijnwandeling en loopt van Dintelsas naar Klundert met fort Sabina als rustpunt.

Lees meer...

 Fietsen: Ommetje natuurlijk Moerdijk 43 km

Het ommetje Moerdijk heeft Fort Sabina als rustpunt. Maak een ommetje op het fort en laat je verrassen door dit 12 hectare groene verdedigingswerk uit de tijd van Napoleon. Geniet op het terras van Brasserie de Kletsmajoor van een lekkere lunch, een kop koffie of een speciaal voor het fort gebrouwen fortbier.

Lees meer...