Fiets- en wandelroutes

Fietsen: Ommetje natuurlijk Steenbergen 43 km

Het ommetje Moerdijk heeft Fort Sabina als rustpunt. Maak een ommetje op het fort en laat je verrassen door dit 12 hectare groene verdedigingswerk uit de tijd van Napoleon. Geniet op het terras van Brasserie de Kletsmajoor van een lekkere lunch, een kop koffie of een speciaal voor het fort gebrouwen fortbier.

Lees meer...

Fietsen: Militair rondje met het pontje langs de forten 49 km 

Start op Fort Sabina met een kop verse koffie en neem rond half elf de pont Sabina (alleen wandelaars en fietsers) naar Fort Frederik. Let op de vaartijden van Pont Sabina! Fort Frederik is het tweelingfort van Fort Sabina. Gezamenlijk hadden de beide forten het hele schootsveld over het Volkerak om zodoende de Engelsen tegen te kunnen houden om verder landinwaarts te gaan. Bijzonder is dat beide forten een Tour Modele (1811) kennen uit de tijd van Napoleon. Je kunt voor je fietstocht een knapzak bij De Kletsmajoor bestellen (kleine borg gevraagd).

Lees meer...

Fietsen: Watersnoodroute 43 km

Niet alleen Zeeland maar ook het Brabantse Heijningen, Klundert, Fijnaart en de polders in de omgeving zijn in 1953 door vele dijkdoorbraken ten prooi gevallen aan het hoge water. In die barre nacht van 31 januari 1953 kwamen in de gemeente Moerdijk 103 mensen om door dit natuurgeweld. Waaronder de hele familie Makaay, de poortwachtersfamilie van het fort.

Lees meer...