Vrouwe Sabina verwelkomt u graag, het protocol... 

Nog een nachtje slapen en dan is fort sabina weer open. Op de gebruikelijke tijden van 10-17 uur van woensdag t/m zondag. U bent van harte welkom. Natuurlijk hebben we voor uw en onze gezondheid een aantal zaken aangepast. Volg aub de aanwijzingen op de borden en van ons personeel en vrijwilligers op. Zij hebben er hard aan gewerkt om de openstelling van het fort voor u mogelijk te maken (en te houden). Bij verwachte grote drukte krijgt u bij de entree een polsbandje uitgereikt, zodat wij weten  hoeveel mensen ons fort bezoeken. Ook wordt u gevraagd of u geen Coronaklachten hebt. Hebt u wel klachten blijf dan vooral thuis. Het kan zijn dat u even moet wachten omdat het maximaal aantal bezoekers is bereikt.

Wat verwachten wij van u? 

 • Volg de looproute en houd 1,5 meter afstand. De looproutes draaien tegen de wijzers van de klok in, zowel buiten als binnen in de Kazerne. Volg buiten de richting van het wandelknooppunt "Ommetje Fort". Het pad van entree naar kazerne en het pad in de Doorgang van de kazerne is tweerichtingsverkeer, houd daar dus aub voldoende afstand;
 • Voor het Ommetje Fort (wandelknooppunt) of een wandeling op het fort behoeft u niet te reserveren;
 • Geniet buiten van een hapje en dranje op het Terras van de Kletsmajoor. Daar behoeft u niet te reserveren. Volg wel de aanwijzingen van ons horecapersoneel. Graag contactloos betalen aan het Horecaloket in de Doorgang in de kazerne;
 • Alleen de kazerne is open voor het publiek. Wilt u de Tour Modele en de exposities op de eerste etage bezoeken haal dan een muntje bij het Fortloket. Maximaal 10 personen tegelijkertijd;. 
 • Alle andere gebouwen zijn niet toegankelijk voor het publiek;
 • Huishoudens en tweetallen zijn een groep, die met minder dan 1,5 meter afstand van elkaar kunnen genieten van het fort;  
 • Was regelmatig uw handen met zeep en maak gebruik van de desinfectie-dispensers die op verschillende plekken op het fort staan. 
 • Binnenzitten bij Brasserie De Kletsmajoor. Daarvoor reserveren bij het Horecaloket in de doorgang. Bij mooi weer hebben wij het liefste dat u gebruik maakt van de terrassen can de Kletsmajoor, waar reserveren niet verplicht is; 
 • Rondleidingen met gids zijn alle laatste zondagen van de maand. In juli en augustus elke zondag en woensdag. Om 14.00 en 15.00 uur. Maximaal 10 personen per rondleiding per gids. Reserveren aan het Fortloket in de kazerne verplicht. 
 • Deelname aan picknick- en borrelarrangementen. Voor data zie agenda website. Een dag tevoren reserven is nodig; dat kan bij Marelle Dekkers van Brasserie de Kletsmajoor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . 
 • Deelname aan kleine evenementen. Reserveren verplicht. Dat kan via de website of het Fortloket. Binnentheater Tour Modele: maximaal 30 personen per voorstelling. Buiten in het openluchttheater maximaal 100 personen, mits voldoende afstand tussen groepen. Het openluchttheater start op 7 juni met Borrelen met Menno van Coehoorn. Kijk voor meer leuks op onze agenda.
 • Feestjes en partijen. Neem contact op met de Kletsmajoor Izie picknick). 
 • Zakelijke arrangementen en bedrijfsuitjes. Mail voor de mogelijkheden en meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . 

Wat doen wij verder nog allemaal voor u ? Bijvoorbeeld contactvrije activiteiten organiseren, mogelijkheid om contactvrij te kunnen betalen en dagelijks maken wij regelmatig toiletten, tafel en contactpunten schoon. Hebt u hulp nodig? Marelle Dekkers van de Kletsmajoor is ons aanspreekpunt als het gaat om het handhaven van het COVID-protocol op Fort Sabina.

Maximale aantal bezoekers? Op basis van de toestroom kunnen we bij de entree aangeven dat u zult moet wachten, omdat we dat nodig vinden voor uw en onze gezondheid. Leidraad daarbij is het maximaal aantal bezoekers per locatie (compartiment) op het fort. U wordt verzocht bij de entree een polsbandje om te doen, zodat we het aantal bezoekers kunnen kunnen monitoren. 

2020_06_Compartimentering.png

Participatieproject “geef mensen een kans” Samen met de medewerkers uit het participatieproject onderhouden we het fort. Hierdoor blijft het schoon en opgeruimd en kunt u genieten van een ommetje fort. Wilt u een bijdrage leveren aan dit participatieproject “geef mensen een kans”. Een gift is altijd welkom

Instandhouding van het Fort & vrijwilligerswerk Samen met heel veel anderen zijn we aan de slag om het fort voor de volgende generatie te behouden. Wilt u een bijdrage leveren aan dit herstel ? Dat kan in de vorm van vrijwilligerswerk of met een gift. Hebt u interesse in vrijwilligerswerk mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Het volledige COVID-19 Protocol is voor Fort Sabina op maat schriftelijk vastgelegd en door het bestuur vastgesteld. Wilt u meer informatie, mail dan naar het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .