Agenda

 

Expositie oktober en november - Annelies van Tetering & Judith Pieters - Keramiek & Kantkunst

211001_Expositie_oktober_november
Categorie
Kunst op het fort
Datum
vrijdag 1 oktober 2021 00:00 - dinsdag 30 november 2021 00:00

Expositie in de kazerne van prachtige fragile kunstwerken van Annelies van Tetering (keramiek) en Judith Pieters (kantkunst). De expositie loopt van oktober tot en met november. Toegang gratis. 

Voor Annelies van Tetering is het aardse materiaal klei en de natuur een belangrijkste inspiratiebron. Net zo speels als onverwacht in de natuur geeft ze haar ideeën vorm. Annelies maakt zowel handgemaakte als gedraaide vormen, waarna ze het gaat bewerken met op- of onderglazuur, steengoedglazuren of kristalglazuren. De vormgeving en de glazuurtechniek vullen elkaar perfect aan en zorgen voor een fabelachtig resultaat. 

Judith Pieters maakt prachtige driedimensionale kunst van kantkloswerk. Na de vierjarige kantopleiding ging zij verder met de creatieve aspecten van kant en het maken van eigentijdse ontwerpen. Het kennen van de klassieke technieken van het kantklossen is daarbij een must. Judith experimenteert volop met nieuwe vormen en materialen, wat verrassende kunst(werken) oplevert. De ontwerpen ontstaan vanuit het materiaal, waarnaar met veel inventiviteit wordt gezocht. Het resultaat is des te verrassender als ook de kleuren een bijdrage aan het geheel kunnen geven.