Over fort Sabina

Het poortgebouw met knotwilgen
kinderen eten een ijsje op de deksel van de beerput

Over fort Sabina

Fort Sabina heet eigenlijk languit: fort Sabina Henrica. Het is een kustverdedigingswerk, gebouwd in 1811 in opdracht van Napoleon. Rond 1881 is het fort verder uitgebreid en gemoderniseerd. " Aanvankelijk was de naam nog: fort "De Ruijter", later is de naam veranderd en kreeg het de naam van de Sabina Henricapolder, waarin het fort zich bevind. Wilt u meer weten over de geschiedenis van fort Sabina Henrica, dan kunt u hier verder lezen. Een andere leuke manier om het fort en haar geschiedenis beter te leren kennen, is tijdens een rondleiding. Deze worden gegeven op iedere laatste zondagmiddag van de maand. Ook groepsrondleidingen op afspraak zijn mogelijk.

 

Het best bewaarde geheim van West-Brabant

 

Wij zeggen regelmatig tegen elkaar: "Fort Sabina is het best bewaarde geheim van West-Brabant". Dit komt omdat we zeer regelmatig bezoekers ontvangen -ook uit de directe omgeving, zoals Heijningen, Fijnaard en Willemstad- die vol verbazing het fort oplopen. Bijna unaniem beweren zij nooit te hebben geweten, dat er zó dichtbij, zo'n mooi en groot fort is en is er de verbazing dat ze hier nooit eerder zijn geweest. Aan ons de mooie en leuke taak om fort Sabina Henrica op de kaart te krijgen. Wij willen iedereen de mogelijkheid bieden om van het fort te komen genieten. Dit kan op veel manieren.

 

Dagrecreatie

 

Stichting fort Sabina.nl houdt zich bezig met de dagrecreatie. Haar doel is om zoveel mogelijk mensen van het fort te laten genieten en daarbij gebruik te maken van al het moois dat het fort te bieden heeft. Behalve de openstellingen, waar bezoekers kunnen komen kijken op en in het fort en wat kunnen drinken in de bistro, organiseert de stichting ook allerlei evenementen op het gebied van kunst, cultuur & natuur. Voorbeelden zijn: het Festival van de Verbeelding, vlindernacht en theatervoorstellingen zowel binnen in de tour modelle, als buiten (midzomernachtdroom), In onze agenda kunt u zien wat er binnenkort allemaal te doen is bij ons.

 

Groepsarrangementen

 

Naast dagrecreatie en culturele activiteiten kan men op fort Sabina ook terecht voor groepsarrangementen en teamuitjes voor bedrijven, families, verenigingen, vrienden en vrijgezellen. U kunt dan denken aan een CSI moordspel voor bedrijven, een familiereunie of een kinderfeestje.