Victorie trainingen

Victorie trainingen

Victorie: Trainingen en Teambuilding

Op avontuur, voor een excellente organisatie.

Niet alleen de activiteiten op zich, maar de manier waarop de activiteiten beleefd worden is van groot belang voor een geslaagde dag.
Daarom is gekozen voor de combinatie van een unieke locatie en een werkwijze die rekening houdt met de veelzijdigheid van mensen, zodat u kunt deelnemen aan programma’s die zowel enthousiasmerend als leerzaam zijn.
Fort Sabina biedt hierbij ,met haar stoere architectuur, de inspiratie voor de thema’s en tevens het fysieke platform voor een ontdekkingstocht. Daarbinnen wordt de ideale mix van zienswijzen, opdrachten en methodes door Victorie neergezet. Creativiteit staat hierbij hoog in het vaandel.

Activiteiten
Iedere activiteit kan gezien worden als een verhaal op zich, of beter gezegd: als een missie. Creatieve opdrachten en raadsels worden hier gecombineerd met outdoor spelvormen of competitieve uitdaging. Daarbij worden stukjes interessante theorie ingepast. Het Fort is in deze context niet alleen een decor maar kan eerder gezien worden als een soort laboratorium waar verschillende situaties gemaakt kunnen worden. De verschillende ‘missies’ staan hier(onder) beschreven.

Transformatie
We richten ons op het begeleiden van organisaties en teams bij het proces van transformatie om effectiever, harmonieuzer en krachtiger te worden in hun functioneren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een betere samenwerking, helderder leren communiceren of het creëren van een enthousiasmerende visie, zowel individueel als gezamenlijk. Hierbij wordt uitgegaan van een selectie van theorieën en methodieken

Avontuur
Om dit te bereiken zullen we vaak bestaande patronen moeten doorbreken en ontdekken hoe we kunnen vertrouwen op kwaliteiten, zowel van de betrokken personen als van de groep als geheel
De uitdaging zit er dan vaak in om onszelf te overwinnen . Bijvoorbeeld door nieuwe percepties toe te laten of onszelf en elkaar beter te leren kennen. De kracht van dit bijzondere Groene Fort samen met de aanpak van Victorie maakt mensen ontvankelijk om deze uitdaging aan te gaan.

We dagen u daarom graag uit om met ons op avontuur te gaan en nieuwe routes te ontdekken.
(Blauw = doorlinken)

Programma: 

Missie A:

 

Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue ?

Ruim 200 jaar geleden werden Nederlanders verplicht om in dienstplicht te gaan bij de Fransen.
En daarbij moesten ze wennen aan een hele andere manier van met elkaar communiceren en organiseren. En dat is ook nu het geval…

In deze missie wordt de groep opgedeeld in teams die gedurende de dag een serie opdrachten zullen volbrengen om toegelaten worden tot het Elitecorps Grenadiers van Napoleon.

De dag vangt aan met het verkennen van de uitvalsbasis. Na de intro wordt al snel gestart met een vuur-proef en aansluitend het maken van landkaart. Het is vervolgens belangrijk om zich geruisloos en met hoge snelheid te kunnen verplaatsen. Daarom bouwen de teams een luchtvlot en leren om die te besturen.

Om bij de eindfase van de training te komen moeten echter eerst kleurcodes gekraakt - en de nodige sloten geopend worden. Als dit tot een goed einde gebracht wordt gaan de teams aan de slag met een creatieve opdracht: het maken van een team-embleem.

Tijdens de missie wordt actie afgewisseld met theorie. Want als we kijken naar manieren van communiceren en de manier waarop we zaken organiseren kunnen we op veel verschillende dingen letten. Deze missie biedt input om meer te weten te komen over hoe je zelf overkomt en wat een ander nodig heeft om jou te begrijpen.

Om hierbij tot begripsvorming te komen wordt gebruik gemaakt van de DISC methode.
Dit is een zienswijze waarbij gelet wordt op voorkeursstijlen en effectieve communicatie. Het bekend raken met een dergelijke aanpak is als het wennen aan een ander jargon. En gelukkig is dat een stuk eenvoudiger dan het leren van de Franse taal!

 

Dit programma van Victorie nodigt je daarom uit om samen op avontuur te gaan, zowel inter-persoonlijk als letterlijk, op ons Groene Fort.

Overige informatie: 

 

 

Missie A:
Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue ?

Over communicatiestijlen, samenwerken en actie ondernemen.

 

Missie B:
Utopia

Op weg naar de ideale situatie.

 

Missie C:
Where are you now ?
Over kwaliteiten en valkuilen

Missie D:
Old Shaman
Over perceptie en persoonlijke ervaring

Missie E:
Operation Role-Storm
Aan de slag met rollenspellen voor vaardigheid en resultaat